Lysfest 2022

Kulturen lever stadig - Lysfest i en uge! 2022 var endnu et år, hvor covid-19 gjorde rammerne anderledes. Men fællesskabet bag og omkring Lysfest sikrede et program, der gjorde både fysisk afstand og fællesskab muligt!

Til Lysfest 2022 var fokus endnu en gang på aktiviteter for mange, men med begrænset antal deltagere pr. gang.
Lysfesten bød på laserlys på Roskilde Kloster, coronarefleksioner i Rådhuskælderens have, og muligheden for at selv være med til at lyssætte Byens Hus i en interaktiv lysinstallation, ved at teste sine cykelevner af.

Eleverne fra BGK Roskilde og Billedskolen i Roskilde lyssatte Kulturstrøgets små haver, og det var muligt at opleve Ditte Ejlerskovs virtuelle skulptur The Wrestlers både som et svævende hologram og augmented reality midt i Roskilde, når Museet for Samtidskunst viste en ny måde at opleve skulpturer på.

Flere af byens butikker holdt åbent, til 𝐊𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐬𝐭𝐫ø𝐠𝐞𝐭 𝐛𝐲 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 om fredagen, hvor det også var muligt at komme ind bag facaden på flere af Kulturstrøgets kulturinstitutioner til spændende arrangementer. 
"Som altid er lyset hovedpersonen, men vi kigger også frem mod et par store arrangementer, der kommer til at præge Roskilde næste år. INSP vil lave et værk, der nok vil få folk på Stændertorvet til at tænke frem mod sommerens Tour de France-etape med start i Roskilde. Det bliver en kunstnerisk fortolkning af en begivenhed, der har hele verdens bevågenhed". kulturformidler Sofie Jekel, projektleder 2022, Roskilde Bibliotek