Roskilde Museum

Roskilde Museum har været byens museum siden 1929 og ligger i hjertet af museets by med indgang fra Kulturstrøget på Sankt Ols Stræde.

Roskilde Museum

Roskilde Museum har været byens museum siden 1929 og ligger i hjertet af museets by med indgang fra Kulturstrøget på Sankt Ols Stræde. Museet viser udstillinger og afholder arrangementer, der handler om en af Danmarks ældste og mest betydningsfulde byer og byens omegn.

Museet ligger i to af byens markante fredede historiske bygninger: I Sukkerhuset, som er opført i 1761 til sukkerproduktion, der foregik i en kort periode frem til 1779. Før Sukkerhuset blev en del af Roskilde Museum var det i 1925-1984 byens brandstation. Den anden bygning, Liebes Gård, blev opført af købmand Jacob Borch omkring 1800 og er opkaldt efter familien Liebe, der boede her indtil år 1900.

Bymuseets vigtigste genstand er byen – udover at være et museum for byens historie er det også et museum om byen i dag og for den mulige by i morgen. Byens mennesker er derfor altid allerede en del af byens museum og er med til at forme byen dermed byens museum.